Gelegen op de grens van de departementen Indre et Loire en Vienne, bevindt Domaine Les Fontaines zich binnen het Loiregebied in de Touraine. Groene valleien met vruchtbare akkers, boomgaarden, uitgestrekte bossen, duizenden hectaren wijngaarden en een mild klimaat hebben de Touraine de bijnaam ”Tuin van Frankrijk” gegeven.

De nabije omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen langs wijngaarden en zonnebloemakkers, of laat het glooiende landschap al fietsend aan je voorbij glijden.

IMGP5126

Het Loire gebied kennen we van haar kastelen. De Touraine oefende een grote aantrekkingskracht uit op de Franse koningen, die er eerst hun jachtverblijven bouwden en later hun kastelen.

Azay le rideau (2)

Naast de kastelen kennen we de Touraine ook van haar prachtige  uitgestrekte en rustige natuur, met leuke dorpjes, steden maar ook haar vele wijnhuizen.

IMGP0325
Château_Chinon
photo1
golffoto

Ook de ware golfliefhebber komt aan zijn trekken in de buurt. De prachtige baan van “Golf de Touraine” moet eigenlijk door elke liefhebber een keer bedwongen worden.

golf
p439676
Pays de Chinon
IMGP8931
saumurois-le-vignoble-de-saumur

Naast de kastelen, de leuke plaatsjes en de wijn is er ook een hele bijzondere dierentuin (Doué La Fontaines), Futuroscope of kan je o.a. kanoën in de Vienne.

IMGP5291
Schermafbeelding 2019-02-02 om 22.34.19
sur-les-bords-de-loire-en-velo-ou-canoe
Schermafbeelding 2019-02-02 om 22.56.44

Peter van Kuijk, een Nederlands kunstschilder in Frankrijk, geeft op aanvraag schilderworkshops op Domaine Les Fontaines of in zijn eigen atelier. www.atelierenfete.com

balloon flight

In samenwerking met een professionele ballonvaarder is het mogelijk om vanaf Domaine Les Fontaines een unieke en spectaculaire ervaring van een ballonvaart te beleven.